'Lange vakanties en een goed salaris? Word docent!' (column)

"'Jullie docenten hebben ook vaak vakantie!', wordt er vaak geroepen tijdens een borrel of feestje. Ben van der Hilst verbaast zich over het defensieve antwoord van docenten: 'Ja, maar we hebben ook een zwaar beroep'. Hij is van mening dat docenten slechte ambassadeurs zijn van hun eigen beroep.

Geen beroepsgroep die zo actief fietst, zwemt, bergen beklimt of wandelt als het Nederlands docentenkorps. Vanwaar die calvinistische, schuldbewuste, defensieve reactie op de gerechtvaardigd jaloerse opmerkingen van de feestgangers? 

Waarom zijn docenten zulke slechte ambassadeurs van hun eigen beroep? Waarom doen docenten er alles aan om mogelijk geïnteresseerden in dat prachtige beroep met die schitterend lange vakanties buiten de deur te houden? Kom op, hang vandaag nog een mooi spandoek aan je huis: 'Lange vakanties en een goed salaris? Word docent! (kom binnen voor een enthousiast gesprek!)'"

Bron: Ben van der Hilst op vkbanen.nl, 27 april 2012 [Ben van der Hilst van Centrum voor Nascholing Amsterdam schrijft maandelijks een onderwijs column voor Linca]

Tidak ada komentar:

Posting Komentar