Bezoek van meester Kanamori aan Arnhem (agenda)

"Op maandag 10 september 2012 bezoekt meester Kanamori Arnhem, op uitnodiging van platform het kind en in samenwerking met nowhere NL, HAN Pabo, Interstudie NDO en Hogeschool Arnhem en Nijmegen. Aanmelden kan via mail. Aan deze bijeenkomst zijn kosten verbonden.

Documentaire 'Children full of life'

De bekroonde documentaire biedt een indringend beeldverslag van Mr. Toshiro Kanamori, een inspirerende, zeer authentieke leerkracht die tegen de conservatieve stroom in verbondenheid creëert met en onder zijn leerlingen. Inmiddels is de film door veel leerkrachten en onderwijsbegeleiders bekeken. En de reacties zijn telkens hetzelfde: mensen zijn diep onder de indruk.

Kanamori, filosoof en cultuurhistorisch vrijdenker met een krachtige mensvisie heeft een wens: Kinderen leren samen gelukkig te worden. De documentaire is voor Japanse begrippen uitzonderlijk, maar ook binnen onze context zeer bijzonder. Mr. Kanamori (in de documentaire uit 2003 57 jaar) is al meer dan 30 jaar leerkracht. Regelmatig bezoeken leerkrachten zijn lessen vanwege zijn bijzondere visie en aanpak: Hij moedigt kinderen aan plezier te hebben en vertelt dat de kinderen zowel hun eigen sterke kanten als die van hun vrienden moeten bevestigen en laten bevestigen. Hij wil een klas waar kinderen een sterke emotionele band hebben en reikt ideeën aan hoe dat in het leven kan.

Bekijk hier de documentaire, die in vijf delen is geknipt."

Bron: hetkind.org, 27 oktober 2011

Zie ook: http://hetkind.org/2012/07/06/waar-zijn-de-kaarten-voor-meester-kanamori/ 

Tidak ada komentar:

Posting Komentar